Co to vůbec cupcake je? Jedná se o minidortík, který se skládá z jemného, nadýchaného těsta, které je podobné ne-li stejné jako to, které se používá na dorty. Nahoře je pak krém, který může mít ty nejrůznější příchutě. Dortík se krémem může namazat, ale většinou se na něj krém stříká ozdobnou špičkou a vytvoří se taková čepička. Cupcake se může ještě posypat různým zdobením, ozdobit ovocem a poté se umístí do papírového košíčku. Cupcakes seženete dnes v mnoha cukrárnách a určitě si velmi pochutnáte. Anebo můžete jednoduše upéct svůj cupcake doma a dozdobit ho tím nejúžasnějším krémem. Pojďme se podívat na nějaké tipy na ty nejlepší krémy.
Klasický vanilkový krém
Ten nejzákladnější krém ze všech, kterým většina cukrářů začíná. Je jednoduchý a přesto vynikající. Na jeho přípravu budete potřebovat jen máslo a moučkový cukr. Tyto dvě věci mixujete, až dostanete jemnou a nadýchanou krémovou hmotu. Poté do něj zašleháte extrakt z vanilkového lusku nebo vanilkovou pastu. Můžete i vanilkové aroma, ale chuť nebude tak autentická.
Kávový krém
Velmi oblíbený krém, který se skvěle hodí k vanilkovému i čokoládovému piškotu. Postup je téměř stejný jako u vanilkového krému, jen do krému místo vanilky přidáte čokoládu, kterou jste si předtím rozehřáli a nechali trochu vychladnout, aby měla podobnou teplotu jako máslový krém. Poté přidáte připravenou kávu, ale dbejte na to, aby byla káva opravdu kvalitní, třeba kolumbijská káva.
Nutellový krém
Kdo by nemiloval nutellu? Pokud patříte mezi milovníky této lískooříškové pomazánky, věřte, že tento krém si naprosto zamilujete. Můžete opět použít jako základ máslo a cukr, ale lepší chuti dosáhnete, pokud spojíte šlehačku a mascarpone. Nejdříve vyšleháte šlehačku, dokud nebude pěkně tuhá a poté po troškách zašleháváte mascarpone. Opravdu zašlehávejte je po troškách a pamatujte, že suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se vám srazí. Když se vám spojí v hladký krém, přidáte po lžičkách nutellu, až dosáhnete přesně takové chuti, jakou chcete.